Hvordan laste ned en LED-driver

12-04-2022

Først

Det er to hovedtyper av drivere, lavspent DC-inngangseffekt (vanligvis 5-36VDC) og høyspent AC-inngangseffekt (vanligvis 90-277VAC). LED-drivere som bruker høyspent vekselstrøm kalles Off-Line-drivere, eller AC LED-drivere. I de fleste applikasjoner anbefales bruk av en lavspennings DC-inngang LED-driver. Selv om inngangen din er høyspent AC, vil bruk av en ekstra byttestrømforsyning gjøre det mulig å bruke en DC-inngangsdriver. Lavspennings DC-drivere anbefales da de er ekstremt effektive og pålitelige. For mindre applikasjoner er det flere dimming og utgangsalternativer tilgjengelig sammenlignet med høyspent AC-drivere, slik at du har mer å jobbe med i applikasjonen. Hvis du har et stort generell belysningsprosjekt for bolig- eller kommersiell belysning, bør du imidlertid se hvordan AC-drivere kan være bedre for denne typen jobb.


LED drivers


Sekund

Du må vite drivstrømmen du vil sette til LED-en. Høyere drivstrøm vil resultere i mer lys fra LED-en, og vil også kreve mer watt for å drive lyset. Det er viktig å kjenne til LED-spesifikasjonene slik at du kjenner de anbefalte drivstrømmene og kravene til varmeavlederen, slik at du ikke brenner ut LED-en med for mye strøm eller overflødig varme. Til slutt er det godt å vite hva du ser etter fra lysapplikasjonen din. Hvis du for eksempel vil ha dimming, må du velge en driver med dimmefunksjoner.


AC LED drivers


Tredje 

Hvilken type strøm vil bli brukt? 

Kjører fra AC? Se hvordan en AC-driver vil være til nytte for deg!


DC dimming

Lavspennings DC-drevne drivere kan enkelt dimmes på et par forskjellige måter. Den enkleste dimmeløsningen for disse er å bruke et potensiometer. Dette gir et komplett utvalg av 0-100 % dimming. Ditt andre alternativ for dimming er å bruke en 0-10V veggdimmer. Dette er den bedre måten å dimme på hvis du har flere enheter, da 0-10V dimmeren kan fungere med flere drivere om gangen. Bare hekt dimmeledningene rett til inngangen til driveren, så er du i gang.


AC dimming

For høyspente vekselstrømdrivere er det et par alternativer for dimming også avhengig av driveren din. Mange AC-drivere jobber med 0-10V dimming, som vi gikk over ovenfor. 


Hvor mange lysdioder kan du kjøre med en driver?

Det maksimale antallet lysdioder du kan kjøre fra en enkelt driver bestemmes ved å dele den maksimale utgangsspenningen til driveren med foroverspenningen til lysdioden(e). Når du bruker LuxDrive-drivere, bestemmer du maksimal utgangsspenning ved å trekke 2 volt fra inngangsspenningen. Dette er nødvendig fordi driverne trenger en 2 volt overhead for å drive de interne kretsene. For eksempel, ved å bruke Wired 1000mA-driveren med en 24 volt inngang, vil du ha en maksimal utgangsspenning på 22 volt.

Få den siste prisen? Vi svarer så snart som mulig (innen 12 timer)

Personvernregler